13 april 2017
20:00

Referat: Vellinge IF - AIF Barrikaden

Startelva: Daniel – Marcus, Viktor T, Max, Jonathan T – Shakeb, Patrik, Vasilis, Josef – Jimmy, Amine

Avbytare var Meron som spelade senare halvan av första halvlek som högerytter, gick över som vänsterytter i andra fram tills han blev utbytt 10 min före slut, Hicham som kom in som anfallare efter en knapp halvtimme men senare gick ner på innermittfältet innan också han blev utbytt 10 min före slut samt Khaled som spelade hela andra halvlek som högerback.

Ja vad ska man säga om matchen med dessa siffror? Tja att vi hade ett miserabelt offensivt spel mest hela tiden och lyckades bara skapa en ordentlig målchans (med lite god vilja två) på hela matchen. Den största orsaken var att ju längre matchen led nästan ingen rörde sig när vi hade bollen så att det blev näst intill omöjligt för bollföraren att hitta några vettiga passningsalternativ. I första halvlek spelade inte heller Vellinge särskilt bra men efter ett par byten i paus fick de till ett mycket kvickt, rörligt och samtidigt välorganiserat anfallsspel. Dock kan man väl säga att de gjorde mål på i stort sett alla sina chanser under såväl första som andra halvlek.

En skinande ljuspunkt gick det dock att hitta i mörkret och det var Jonathan T:s backspel i första halvlek; klockrena brytningar, lugn och trygg med bollen, lyckades med alla passningar såväl korta som crosspassningar – felfri helt enkelt! Ja överlag var det nog i backlinjen man fick hitta de individuellt bästa insatserna - även om de blev lite övermodiga en och annan gång - i en match där vi förstås, som såväl resultatet som nedanstående statistik pekar på, i det stora hela var helt utspelade.

Målen föll i 10:e, 14:e, 39:e, 47:e, 58:e, 61:a, 70:e (straff stolpe-in) och 73:e min.

Övrig statistik (våra siffror först): Hörnor: 0-7 Avslut på mål: 5-13 Avslut utanför: 1-6